fbpx

Dakkapel basis en traditioneel Driebergen-Rijssenburg

Zoveel mogelijk ruimte

Voor dit project in Driebergen Rijssenburg had onze klant maar een wens: Zo veel mogelijk ruimte. Deze zolder moest er een met meerdere functies worden, en dat is gelukt.

Aan de achterkant van de woning heb je een prachtig uitzicht in het groen. Aan de achterzijde is geen vergunning nodig voor een dakkapel. Voor deze kant van het huis koos de klant dus voor maximale ruimtewinst. Het werd daarom een Modulaire Dakkapel Traditioneel. Er is gekozen voor een maximaal toegestane breedte. Omdat de ruimte werd opgesplitst in een badkamer en een sportruimte, is er een extra blind paneeltje ontworpen, zodat er een muur kon worden geplaatst. Twee verschillende ruimtes, twee verschillende wensen, dus we hebben in een dakkapel verschillende type ramen geplaatst. In de badkamer is er gekozen voor kunststof tuimelvensters. Dit maakt de ramen vochtbestendig. Fijn in deze ruimte zijn ook de verschillende ventilatiemogelijkheden van de tuimelvensters. In de sportkamer is er gekozen voor wit afgelakte grenen tuimelvensters. Omdat deze dakkapel op de zonkant van het huis staat, zijn er rolluiken gemonteerd. Dit is de beste manier om in de zomer de warmte buiten te houden.

De slaapkamer/studeerkamer ligt aan de voorkant van het huis. Om die reden is er de vergunningsvrije Dakkapel Modulair Basis gemonteerd. De Dakkapel Modulair Basis geeft veel extra daglicht door de schuingeplaatste dakramen. Het is een heerlijke werkplek geworden. In deze kamer is gekozen voor uitzettuimelvensters.

De dakkapellen zijn in twee dagen door onze montagepartner Dakvenster@work gemonteerd. Eerst werd het gat gezaagd, daarna moest  natuurlijk de dakconstructie verstevigd worden en daarna werd de dakkapel op zijn plaats gehesen door een hijskraan. De afwerking van de dakkapellen werd in de gehele verbouwing van de zolder meegenomen. Een fris resultaat.

Met deze verbouwing is deze zolder een multi-functionele ruimte geworden: Je kunt er sporten, douchen, werken en slapen. Je zou toch niet meer naar beneden willen?

Gebruikte producten

Dakkapel Modulair Basis 
Dakkapel Modulair Traditioneel 

Leuk item?

Laat een reactie achter