fbpx

Zorg voor voldoende daglicht met een Dakkapel Modulair

We brengen 90% van onze tijd binnen door dus is het logisch om goed na te denken over een gezond leefklimaat.

Fotografie ©VELUX

voldoende daglicht

Licht belangrijk voor gezondheid

Voldoende daglicht in huis is belangrijk. Gebrek aan daglicht kan slaapgebrek, stress, vermoeidheid en depressies veroorzaken. Juist in de winter merken we dat. Door voldoende daglicht krijg je meer energie en het is goed voor je humeur. Je voelt jezelf beter en het is een stuk gezelliger voor de mensen om je heen. Uit onderzoek is gebleken dat je tot wel 15% productiever werkt, in een ruimte met voldoende daglicht.

Een Dakkapel Modulair kies je niet alleen voor meer ruimte op je zolder, maar ook voor meer daglicht. Maar wat is voldoende daglicht? Maak een goed plan in 3 stappen.

Je werkt 15% productiever in een ruimte met voldoende daglicht*

* Bron VELUX Nederland

Stappenplan licht en ruimte

1

Kies je dakkapel

Dakramen brengen twee keer zoveel daglicht binnen als verticale ramen. Kies daarom voor een Dakkapel Modulair met VELUX dakramen.

2

Bereken het benodigde glasoppervlak

Met deze vuistregel bereikt u voldoende daglicht in huis: het totale glasoppervlak in een kamer moet gelijk zijn aan ongeveer 20% van het vloeroppervlak. Dan weet u zeker dat u voldoet aan het aanbevolen daglichtniveau van 300-500 lux.

Vloeroppervlak = 25 m2

Glasoppervlak = 5 m2

3

Welke ramen heeft u nodig?

Kies uit deze maattabel welke ramen u nodig heeft.

Raamdecoratie

Onze dakkapellen laten uw huis baden in daglicht, waardoor er een lichte en warme omgeving ontstaat. Soms wilt u echter het daglicht dimmen of blokkeren, de temperatuur laag houden of meer privacy creëren. Met onze uitgebreide collectie raamdecoratie, rolgordijnen en rolluiken kunt u daglicht, warmte en privacy reguleren.

Lichtregulering

Verduistering

Privacy

Bescherming tegen insecten

Warmteregulering

Kies uw Modulaire dakkapel

Uw persoonlijke smaak maar bijvoorbeeld ook de extra ruimte die u wenst, zullen bepalend zijn voor uw keuze van het type modulaire dakkapel.

Modulaire Dakkapel traditioneel

Dakkapellen modulair | Modulaire dakkapel | dakkapel traditioneel duo

Meer daglicht en extra ruimte in een dag

 

Van onze Dakkapel Modulair Traditioneel fabriceren we elk onderdeel van tevoren. Daardoor laat ook dit type zich in één dag plaatsen.

Modulaire Dakkapel
basis

Dakkapellen modulair | Modulaire dakkapel | dakkapel basis duo

Extra ruimte in een compacte oplossing

 

In de Dakkapel Modulair Basis zijn de VELUX dakramen schuin geplaatst. Daardoor komt er meer daglicht uw ruimte binnen dan bij een traditionele dakkapel met rechte ramen.

Modulaire Dakkapel
Serre Hard Top

Meer ruimte, isolerend dak en tot 4x meer daglicht

 

In de Dakkapel Modulair Serre Hard Top zijn de VELUX dakramen schuin geplaatst. Daardoor komt er meer daglicht uw ruimte binnen dan bij een traditionele dakkapel met rechte ramen. 

Modulaire Dakkapel Serre

Dakkapellen modulair | Modulaire dakkapel | dakkapel serre duo

Meer ruimte en
tot 4x meer daglicht

 

Niet alleen de schuine voorzijde bestaat uit VELUX dakramen, maar ook het ‘dak’. Daarmee biedt de Dakkapel Modulair Serre u tot wel 4 x meer lichtinval.

Modulaire Dakkapel
basis panorama

Nu nóg meer zicht en extra daglicht

 

Haal buiten naar binnen met deze dakkapel. Door de lengte van de ramen stroomt een overvloed aan daglicht de kamer in. En omdat de ramen tot laag boven de vloer doorlopen, heeft u een panoramisch uitzicht.

Modulaire Dakkapel
serre panorama

Ultiem uitzicht en uitstekend leefklimaat

 

De zolder is vaak een onder­gewaardeerde ruimte, terwijl juist de zolder bijzonder is. De zolder is vaak een ruimte met interessante hoekjes, nisjes en balken die een bijzondere sfeer creëren.