fbpx

Zorg voor voldoende daglicht met een Dakkapel Modulair

We brengen 90% van onze tijd binnen door dus is het logisch om goed na te denken over een gezond leefklimaat.

Fotografie ©VELUX

voldoende daglicht

Licht belangrijk voor gezondheid

Voldoende daglicht in huis is belangrijk. Gebrek aan daglicht kan slaapgebrek, stress, vermoeidheid en depressies veroorzaken. Juist in de winter merken we dat. Door voldoende daglicht krijg je meer energie en het is goed voor je humeur. Je voelt jezelf beter en het is een stuk gezelliger voor de mensen om je heen. Uit onderzoek is gebleken dat je tot wel 15% productiever werkt, in een ruimte met voldoende daglicht.

Een Dakkapel Modulair kies je niet alleen voor meer ruimte op je zolder, maar ook voor meer daglicht. Maar wat is voldoende daglicht? Maak een goed plan in 3 stappen.

Je werkt 15% productiever in een ruimte met voldoende daglicht*

* Bron VELUX Nederland

Stappenplan licht en ruimte

1

Kies je dakkapel

Dakramen brengen twee keer zoveel daglicht binnen als verticale ramen. Kies daarom voor een Dakkapel Modulair met VELUX dakramen.

2

Bereken het benodigde glasoppervlak

Met deze vuistregel bereikt u voldoende daglicht in huis: het totale glasoppervlak in een kamer moet gelijk zijn aan ongeveer 20% van het vloeroppervlak. Dan weet u zeker dat u voldoet aan het aanbevolen daglichtniveau van 300-500 lux.

Vloeroppervlak = 25 m2

Glasoppervlak = 5 m2

3

Welke ramen heeft u nodig?

Kies uit deze maattabel welke ramen u nodig heeft.

Raamdecoratie

Onze dakkapellen laten uw huis baden in daglicht, waardoor er een lichte en warme omgeving ontstaat. Soms wilt u echter het daglicht dimmen of blokkeren, de temperatuur laag houden of meer privacy creëren. Met onze uitgebreide collectie raamdecoratie, rolgordijnen en rolluiken kunt u daglicht, warmte en privacy reguleren.

Lichtregulering

Verduistering

Privacy

Bescherming tegen insecten

Warmteregulering