fbpx

Dakkapel vergunningsvrij

Realiseer meer daglicht, meer ruimte en meer woongenot! Powered by  VELUX

Dakkapel vergunningsvrij?

Wel bij Dakkapellen Modulair!


Bent u van plan om een dakkapel te plaatsen, dan is het in veel gevallen noodzakelijk om eerst een vergunning bij uw gemeente aan te vragen. Wist u dat er mogelijkheden zijn om een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen? Hiermee bespaart u zichzelf flink wat tijd en regelwerk. We kunnen alvast verklappen, dat we bij
Dakkapellen Modulair twee producten in het assortiment hebben, die aan de nodige eisen voldoen. Zo is het mogelijk om uw dakkapel vergunningsvrij te plaatsen en zonder zorgen te genieten van extra licht en ruimte. Hoe? Lees snel verder of neem contact met ons op voor meer info!

Vragen over vergunningsvrije dakkapellen?
Bel ons op 030-200 38 25 of e-mail info@dakkapellenmodulair.nl

Voorwaarden om een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen

De Modulaire Dakkapel Basis en de Dakkapel Modulair Serre zijn zo ontwikkeld, dat zij in de meeste gevallen als vergunningsvrije dakkapel (of eigenlijk: dakraam) te plaatsen zijn. Hierbij moet u wel een aantal regels in acht nemen. We geven u nu een overzicht van deze regels:

  • De afstanden tussen de randen van de dakkapel en de zij-, onder- en bovenzijde van het dak moet meer dan 50 cm bedragen; *
  • De dakkapel moet geplaatst zijn aan de zijkant of achterkant van de woning. De zijkant van de woning mag echter niet naar openbaar toegankelijk gebied (de weg, groen, water) gekeerd zijn;
  • De dakkapel mag niet verder dan dan 60 cm uitsteken uit het dakvlak;
  • De woning mag geen aangewezen monument zijn door het rijk, provincie of gemeente; **
  • De woning niet ligt aan een Rijksbeschermd stads- of dorpsgezicht.**
    * Bij een rijtjeshuis en twee-onder-een-kapwoning is de grenslijn tussen de woningen geldig als zijkant van dak.
    ** Bent u niet zeker over deze punten? Neem dan contact op met uw gemeente.


Wanneer u met deze punten rekening houdt, kunt u onze genoemde dakkapellen vergunningsvrij plaatsen.

Dakserre zolder

Bekijk ons aanbod dakkapellen

voldoende daglicht

Wat maakt een dakkapel vergunningsvrij?

Bij Dakkapellen Modulair hebben we twee dakkapellen in het assortiment, die vergunningsvrij te plaatsen zijn. Dan zijn de Modulaire Dakkapel Basis en de Serre. Deze kunnen wij dan ook bij u als vergunningsvrije dakkapel plaatsen. Maar wat maakt deze dakkapellen vergunningsvrij? Onze dakkapellen steken niet verder dan 60 cm uit het dakoppervlak, loodrecht vanuit het dakvlak gemeten en vallen dus buiten de reguliere eisen die voor een dakkapel gelden. Ze vallen onder de categorie ‘dakraam’. Een dakkapel mag dan ook vergunningsvrij geplaatst worden, wanneer deze aan onderstaande voorwaarden voldoet.

Onze vergunningsvrije dakkapellen

Met de producten en diensten van Dakkapellen Modulair zorgt u op een flexibele manier voor extra licht en ruimte op zolder. Al onze dakkapellen, vergunningsvrij of niet, zijn voorzien van VELUX dakramen. De kwaliteit van VELUX-producten wordt al tientallen jaren bewezen en de dakramen zijn inmiddels een wereldwijde standaard. VELUX zelf en andere fabrikanten spelen hierop in, door allerlei universeel toepasbare raambekleding en accessoires voor VELUX dakramen te ontwikkelen. U zult dus altijd rolgordijnen, hang- en sluitwerk of wat u ook maar nodig heeft, voor bij uw vergunningsvrije dakkapel kunnen vinden.

De dakkapellen die u vergunningsvrij kunt plaatsen zijn de Dakkapel Modulair Serre en de Basis. Dakkapel Modulair Basis is een compacte oplossing om extra ruimte te creëren. De VELUX dakramen worden schuin geplaatst, zodat er meer daglicht binnenvalt. Door meer dakramen aan de serie toe te voegen, kunnen we de dakkapel zo lang maken als u wilt, voor zover de situatie dat toelaat. Dat geldt ook voor de Dakkapel Modulair Serre. We hebben deze serie de naam ‘Serre’ gegeven vanwege de grote hoeveelheid extra daglicht en ruimte die u met uw dakserre wint. De VELUX dakramen zitten niet alleen aan de voorkant, maar ook in het dak. Hierbij hebben we de dakramen wederom schuin geplaatst, waardoor ook deze dakkapel vergunningsvrij te plaatsen is.

Kies uw Modulaire dakkapel

Uw persoonlijke smaak maar bijvoorbeeld ook de extra ruimte die u wenst, zullen bepalend zijn voor uw keuze van het type modulaire dakkapel.

Modulaire Dakkapel traditioneel

Dakkapellen modulair | Modulaire dakkapel | dakkapel traditioneel duo

Meer daglicht en extra ruimte in een dag

 

Van onze Dakkapel Modulair Traditioneel fabriceren we elk onderdeel van tevoren. Daardoor laat ook dit type zich in één dag plaatsen.

Modulaire Dakkapel
basis

Dakkapellen modulair | Modulaire dakkapel | dakkapel basis duo

Extra ruimte in een compacte oplossing

 

In de Dakkapel Modulair Basis zijn de VELUX dakramen schuin geplaatst. Daardoor komt er meer daglicht uw ruimte binnen dan bij een traditionele dakkapel met rechte ramen.

Modulaire Dakkapel
Serre Hard Top

Meer ruimte, isolerend dak en tot 4x meer daglicht

 

In de Dakkapel Modulair Serre Hard Top zijn de VELUX dakramen schuin geplaatst. Daardoor komt er meer daglicht uw ruimte binnen dan bij een traditionele dakkapel met rechte ramen. 

Modulaire Dakkapel Serre

Dakkapellen modulair | Modulaire dakkapel | dakkapel serre duo

Meer ruimte en
tot 4x meer daglicht

 

Niet alleen de schuine voorzijde bestaat uit VELUX dakramen, maar ook het ‘dak’. Daarmee biedt de Dakkapel Modulair Serre u tot wel 4 x meer lichtinval.

Modulaire Dakkapel
basis panorama

Nu nóg meer zicht en extra daglicht

 

Haal buiten naar binnen met deze dakkapel. Door de lengte van de ramen stroomt een overvloed aan daglicht de kamer in. En omdat de ramen tot laag boven de vloer doorlopen, heeft u een panoramisch uitzicht.

Modulaire Dakkapel
serre panorama

Ultiem uitzicht en uitstekend leefklimaat

 

De zolder is vaak een onder­gewaardeerde ruimte, terwijl juist de zolder bijzonder is. De zolder is vaak een ruimte met interessante hoekjes, nisjes en balken die een bijzondere sfeer creëren.

Waarom Dakkapellen Modulair?

De modulaire opbouw, compacte oplossingen waar geen vergunning voor nodig is, het gebruik van gerenommeerde VELUX-dakramen… we hebben al enkele belangrijke voordelen van Dakkapellen Modulair genoemd. We noemen er graag nog een. Met een dakkapel van Dakkapellen Modulair tovert u uw zolder in korte tijd om tot volwaardige kamer. Daar hoeft u zelf weinig voor te doen, want de monteurs van Dakkapellen Modulair leveren vlot en vakkundig werk. Die vakkundigheid wordt extra onderstreept met 10 jaar garantie op de montage (vraag naar de voorwaarden).

Dakkapellen modulair | Duurzaam | Duurzaam materiaal | wereldbol | Eco

Duurzaam materiaal
 

Een dakkapel van Dakkapellen Modulair is onderhoudsarm. Dat komt door de hoogkwalitatieve materialen en de uitgekiende constructie. En ook de VELUX dakramen die we standaard toepassen in onze modulaire dakkapellen zijn van zichzelf al bijzonder duurzaam.

Dakkapellen modulair | Kwaliteit | Kwaliteit en design van VELUX

Kwaliteit en design
van VELUX

VELUX maakt al meer dan 75 jaar dakramen, en is dus niet voor niets toonaangevend in de wereld. Zowel in kwaliteit als in design. Om u het beste te kunnen bieden, kiezen wij dus exclusief voor VELUX dakramen.

Dakkapellen modulair | uitbreidingsmogelijkheden | Naadloze uitbreiding

Naadloze uitbreiding
 

Elke modulaire dakkapel is voorzien van VELUX dakramen. Dat geeft u het gemak van een enorme range aan raamdecoratieproducten. Van rolgordijn tot zonwering, van rolluik tot vouwgordijn tot insectenhor. Alles is mogelijk, zelfs elektrische bediening!

Dakkapellen modulair | Goede isolerende eigenschappen | Hoge isolatiewaarde

Goede isolerende eigenschappen

Door optimale materiaalkeuze en constructie hebben dakkapellen van Dakkapellen Modulair standaard al een hoge isolatiewaarde. Dat geldt ook voor de VELUX dakramen die we toepassen. Daarin wordt bijvoorbeeld ThermoTechnologyTM isolatiemateriaal gebruikt.

Dakkapellen modulair | Snelle montage | Klok

Snelle montage
 

Door te kiezen voor onze modulaire dakkapel (op basis van de VELUX dakkapel), kiest u voor gemak en voor zo min mogelijk overlast. Na het maken van de opening in het dak wordt uw dakkapel compleet geplaatst en afgemonteerd. En in de meeste gevallen plaatsen we de dakkapel vergunningsvrij!

Dakkapellen modulair | Garantie | 10 jaar garantie | Certificaat

10 jaar garantie
 

Een dakkapel waar je geen omkijken naar hebt ... dat is wat wij u bieden met onze modulaire dakkapellen. Zo biedt elk VELUX dakraam u de zekerheid van een schriftelijk vastgelegde fabrieksgarantie van tien jaar. Wel zo betrouwbaar!

Neem contact op met Dakkapellen Modulair

Onze experts kunnen u alles vertellen over vergunningsvrije dakkapellen. Voor het plaatsen van uw dakkapel staan onze ervaren monteurs voor u in de startblokken. Heeft u vragen of wilt u met ons overleggen over de mogelijkheden uw dakkapel vergunningsvrij te plaatsen, bel ons dan op nummer 030-200 38 25 of e-mail info@dakkapellenmodulair.nl.

Dakserre zolder

Blijf op de hoogte

Vul uw e-mailadres in om via onze nieuwsbrief op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.
U kunt de nieuwsbrief op elk moment opzeggen.