fbpx

Van muffe zolder
tot prettige
leef-werkruimte

Creëer een gezond binnenklimaat met
voldoende licht en ventilatie

Licht

Een frisse start van de ochtend met een uitgerust gevoel, wie wil dat nou niet?
Voldoende natuurlijk daglicht is essentieel voor een gezond en goed leefklimaat. Daglicht in huis maakt leven, wonen of werken zoveel aangenamer. Wist je dat voldoende daglicht je veel productiever en gefocust maakt? Wel tot 15%.
Je zolder biedt als het om daglicht gaat kansen! Dakramen laten 2x zoveel licht binnen als verticale ramen. Onder andere daarom hebben wij, naast de traditionele dakkapel, ook de Modulaire Dakkapel Basis in onze productlijn opgenomen. Naast ruimte wil je ook profiteren van zoveel mogelijk licht.
Voldoende daglicht zorgt voor een goed gevoel, contact met buiten versterkt dat. Dakkapellen worden vaak ingebouwd op 80-90 cm. Hierdoor heb je zelfs vanachter je bureau zicht op je omgeving.

Ventilatie

De meesten van ons zijn wel graag buiten, maar toch brengen we 90% van onze tijd binnenshuis door. De ideale temperatuur van een woning ligt ergens tussen de 19 en 22°C. Naast temperatuur is een goede vochtigheidsgraad belangrijk. Door koken, wassen en slapen heb je al vrij snel een slecht binnenklimaat. Is de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%, dan is je binnenklimaat in balans. Ventileren is daarbij het toverwoord. Een goed binnenklimaat voorkomt klachten als hoofdpijn en allergie. Toch laten we, zeker als we niet thuis zijn, onze ramen niet graag open. Onze Modulaire Dakkapellen met VELUX dakramen hebben gelukkig een ventilatieklep. De ventilatieklep laat continu frisse lucht binnen en het filter houdt insecten en stof buiten.

Wat is er nodig in mijn situatie?

Vloeroppervlak = 10 m2
Glasoppervlak = 2 m2

Zorg voor voldoende daglicht

Hoe weet je nu hoe breed je Modulaire Dakkapel moet zijn voor voldoende daglicht? Met deze vuistregel bereik je voldoende daglicht in huis: het totale glasoppervlak in een kamer moet minimaal gelijk zijn aan ongeveer 20% van het vloeroppervlak. Hiermee heb je een indicatie van het aantal dakramen dat je nodig hebt in de dakkapel.

Zorg voor voldoende ruimte

Natuurlijk spelen er nog andere factoren mee in het bepalen van de breedte van de dakkapel, zoals de indeling van de zolder. Tip: maak eens een plattegrond met de gewenste indeling. Teken daar ook vaste elementen in als een bed, een bureau of een kledingkast. Waar heb je de meeste ruimte nodig?

Schachtventilatie
Dwarsventilatie

Zorg voor voldoende ventilatie

Juist de ramen op zolder vormen een belangrijk onderdeel in het beheersen van een goed binnenklimaat.
Door de ventilatieklep is continue frisse lucht gewaarborgd. Daarnaast is het van belang om kort, maar frequent de dakramen even helemaal te openen. Zorg daarbij dat je een schoorsteeneffect creëert: verse en koele lucht stroomt lager in het huis naar binnen, de dakramen in de Modulaire Dakkapel zorgen ervoor dat de warme lucht, die omhoog gaat, snel is afgevoerd.

Slaapkamer

In je slaapkamer wil je tot rust komen. Lekker slapen doe je het best in een kamer die donker is. In onze Modulaire Dakkapellen past alle raamdecoratie van VELUX. Verduisteringsgordijnen en rolluiken zorgen ervoor dat je kamer lekker donker is.

Prettig wakker worden doe je met voldoende daglicht en frisse lucht. Schuif je gordijnen omhoog en gooi je ramen open en geniet van de ochtend.
Zijn de dagen warm? Gebruik dan buitenzonweringen. Zo vang je wel lekker het licht in je kamer, maar je houdt de warmte buiten.

dakkapellen modulair

Met Dakkapellen Modulair in één dag meer loopruimte en tot 5 x meer daglicht.

Dakkapel Modulair Basis

De meest optimale oplossing voor extra daglicht en ruimte.

Dakkapel Modulair Serre Hard Top

Meer ruimte, isolerend dak en tot 3 x meer daglicht.

Dakkapel Modulair Serre

Meer ruimte en tot 5 x meer daglicht.

Dakkapel Modulair basis panorama

Nu nóg meer zicht, extra daglicht en gezond leefklimaat onder je dak

Dakkapel Modulair serre panorama

Voor een uitstekend beleefklimaat.

Studeer- / werkkamer

Om effectief te kunnen werken of studeren is een goed binnenklimaat echt essentieel. Van voldoende frisse lucht en daglicht presteer je tot 15% beter. Tegen al te scherp licht op je beeldscherm hebben we goede oplossingen: temper het licht met een lichtdoorlatend plisségordijn, of reguleer het zonlicht met een jaloezie.
Plaats je Modulaire Dakkapel zo dat je tijdens je werk goed uitzicht op je omgeving hebt. Contact met buiten voelt zoveel beter. Zet je bureau lekker bij het raam.
Gebruik je elektrische apparatuur, dan is ventilatie helemaal een noodzaak. Door 2 tot 4 keer per dag te luchten houd je je werkomgeving prettig. Ben jij zo’n workaholic die hier niet altijd aan denkt? Geen probleem. Gebruik in onze dakkapellen het VELUX Active pakket. Met een Active pakket regel je de beheersing van een optimaal binnenklimaat in op je app. Dan heb je er verder geen omkijken meer naar.

 

Thuiswerken

Een kantoor is meer dan alleen een werkplek en je werkplek is meer dan alleen een kantoor. Met thuiswerken loopt je werkplek letterlijk over in je huis. Juist met thuiswerken is het belangrijk dat je je ook thuis voelt. Investeer dus in die goede werkplek. Dat is nooit ‘weggegooid geld’. Welk type dakkapel Modulair je ook neemt: traditioneel, serre of basis, alle drie zorgen ze voor een waardevermeerdering van je woning.