fbpx

Een kijkje in de wereld van modulaire dakkapellen

Een dakkapel is niet meer weg te denken uit het nederlandse straatbeeld. Toch is er veel meer mogelijk dan een traditionele variant. Michel kalis licht toe wat de voordelen zijn van een modulaire dakkapeloplossingen; zowel binnen- als buitenshuis.

Video afspelen
Picture of MICHEL KALIS

MICHEL KALIS

DIRECTEUR DAKKAPELLEN MODULAIR

Wat zijn de grootste voordelen van een dakkapel?

“Meer ruimte creëren op zolder is de voornaamste reden. Daarnaast spelen lichtinval, comfort en isolatie ook een rol.”

Wat zijn de belangrijkste redenen om voor een dakkapel te kiezen?

“We zien dat zolders steeds optimaler gebruikt worden qua ruimte. Bijvoorbeeld ook omdat kinderen steeds langer bij hun ouders blijven wonen. Een andere trend is thuiswerken, waardoor er een behoefte naar meer werkruimte ontstaat.”

Jullie werken met modulaire dakkapellen. Kun je daar wat meer over vertellen?

“Wij bouwen al onze dakkapellen modulair op uit dakramen. Door de schuine hoeken vallen modulaire modellen veel mooier weg in het dakvlak. Vooral bij nieuwbouwwoningen merken we dat mensen de buitenkant vaak net zo be-langrijk vinden als de binnenruimte. Een traditionele dakkapel wordt toch vaak een beetje gezien als een puist op je dak.”

Wat zijn verdere voordelen van een modulaire dakkapel?

“Je breekt de ruimte veel meer open. Je hebt dan niet alleen letterlijk meer ruimte; met meer daglicht lijkt het ook veel ruimtelijker. Bovendien: dakka-pellen modulair zijn in veel gevallen vergunningsvrij, in tegenstelling tot een traditionele dakkapel.”

Wat zijn de verschillende soorten dakkapellen en kun je hun specifieke voordelen uitlichten?

“Met dakkapel modulair basis zetten we de ramen niet verticaal zoals bij een traditionele dakkapel, maar liggen de ramen 20 graden verder naar buiten dan het dakvlak. De schuine ligging van de dak-ramen zorgen voor een betere lichtinval. Met de dakkapel serre kun je juist een loft-achtige omgeving creëren met nog meer lichtinval. Dan is er nog de dakkapel panorama: door de dakramen tot aan de vloer te plaatsen, zie je veel beter wat er op straatniveau gebeurt in plaats van dat je alleen maar ‘lucht’ ziet zoals bij een traditionele dakkapel. Dat geeft een open uitstraling. Je houdt daarmee contact met alles wat er buiten gebeurt.”

Wat zijn de nieuwste trends en innovaties in dakkapelontwerpen?

“De laatste jaren zijn de modulaire dakka-pellen echt een innovatie. [Dakraamfabrikant] Roto heeft ook een dakraam waarbij het venster eveneens als verwarmingselement kan dienen. Ook dat is een mooie ontwikkeling. Voor nieuwbouw zijn er daarnaast verschillende oplossingen. Zo is er bijvoorbeeld het daglichtsysteem dakvensters modulair waarmee we dak-ramen aan elkaar kunnen koppelen. Dat is ook een modulair systeem. Er is dus veel meer mogelijk dan een ‘traditionele dakkapel’.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Roto Dakramen &
Dakkapellen modulair.

dakkapellen modulair

Met Dakkapellen Modulair in één dag meer loopruimte en tot 5 x meer daglicht.

Dakkapel Modulair Basis

De meest optimale oplossing voor extra daglicht en ruimte.

Dakkapel Modulair Serre Hard Top

Meer ruimte, isolerend dak en tot 3 x meer daglicht.

Dakkapel Modulair Serre

Meer ruimte en tot 5 x meer daglicht.

Dakkapel Modulair basis panorama

Nu nóg meer zicht, extra daglicht en gezond leefklimaat onder je dak

Dakkapel Modulair serre panorama

Voor een uitstekend beleefklimaat.